Bouwend NederlandBouwgarantVCA gecertificeerde aannemer

Project

Aannemingsbedrijf Van Miltenburg realiseerde in Amsterdam een grote verbouwing van een monumentaal grachtenpand. Het project kwam tot stand binnen een succesvolle samenwerking met architect Maxim Winkelaar en bouwmanager Jürgen van Denderen.

Locatie: Amsterdam

Soort pand: Monumentaal grachtenpand

Opgeleverd: oktober 2013

Omschrijving

Dit grachtenpand in de Jordaan is in der loop der eeuwen meerdere keren grondig verbouwd, maar bevat nog restanten uit de 17-de eeuw, zoals de gaaf bewaarde balklagen met sleutelstukken en de open haard. Het huis heeft een typisch Amsterdamse plattegrond, bestaande uit een voorhuis met binnenplaatsje en achterhuis.

In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw is de woning al diverse keren aangepast, waarbij op elke verdieping een klein appartement was gebouwd. De hele woning is nu grondig gerenoveerd tot één groot woonhuis.

Bijzonderheden

Het souterrain is meer dan een meter uitgediept om meer hoogte en dus bruikbare ruimten te krijgen. Zowel het voor- als het achterhuis kregen daarbij een nieuwe fundering. De nieuwe palen zijn tot 12 meter diep de grond in geslagen; er werd een betonnen bak gestort om het grondwater tegen te houden.

In het souterrain bevindt zich aan de straatzijde een berging. Verder zijn een tv-kamer, toilet en bijkeuken gerealiseerd. Om de ruimte optimaal te benutten, is in het zogenoemde lichthof een daklicht geplaatst. De zo transparant mogelijk uitvoering van dit dak dient als een knipoog naar het verleden.

restauratie grachtenpand amsterdam

Wilt u een offerte aanvragen?
Wilt u een offerte aanvragen? In een persoonlijk gesprek kijken wij graag naar uw wensen en specifieke situatie.
Heeft u een andere vraag? Stel deze dan ook gerust.
Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op.